ביטקוין ישראל
איך כורים ביטקוין

איך כורים ביטקוין בדרך הטובה והבטוחה ביותר 100%

המטבע הווירטואלי הפופולרי ביטקוין קיים כבר למעלה מעשור. מאז שנת 2009 אז נעשה השימוש הראשון במטבע, הפך המטבע להצלחה גדולה וערכו נסק כלפי מעלה. אז איך כורים ביטקוין?

אנו באתר ביטקוין ישראל, יודעים שגם תקופות קשות של ירידות חדות לא מוטטו אותו והוא זכה להתעניינות רבה בקרב משקיעים ברחבי העולם.

המטבע, אשר מאחוריו לא עומדת אף מדינה או בנק נחשב למטבע הווירטואלי הפופולרי ביותר ושווי השוק שלו הוא הגדול ביותר כיום.

עם זאת, נדמה שרבים מאתנו לא באמת מבינים כיצד עובד על העסק של מטבעות ווירטואליים, כיצד הם נוצרים, מי קובע את הערך שלהם ולמה הם משמשים, ולכן ננסה לעשות קצת סדר בנושא במאמר הבא.

מתי החל השימוש בביטקוין?

לאחר שבסוף שנת 2008 פרסם ממציא הביטקוין אשר מכנה את עצמו בשם העט היפני סאטושי נאקומוטו מאמר אודות הרעיון שלו, החלה התעניינות רבה ברחבי העולם בנושא.

בחודש ינואר 2009 נכרה המטבע הראשון ובוצע השימוש הראשון במטבע הווירטואלי.

הרעיון מאחוריו היה ליצור מטבע אשר אינו כפוף לגוף ממשלתי ואינו נתון לשליטתו של אף אחד. ואכן, הביטקוין עד היום הוא מטבע חופשי לחלוטין אשר מושפע אך ורק מהיצע וביקוש ושערו של המטבע נקבע לפי הסכום אשר אנשים מוכנים לשלם בשביל לרכוש אותו.

כיצד נוצר ביטקוין?

בכדי להפוך את המטבע לבעל ערך, ישנו צורך חיוני לדאוג שלא כל אחד יוכל לייצר אותו עבור עצמו.

בדיוק כמו שאם כל אדם היה יכול להדפיס שטרות כסף בבית, המטבע היה קורס. ולכן, הרעיון מאחורי הביטקוין הוא שעבור יצירה שלו יש צורך לעשות פעולה המכונה "כרייה" בדומה לכרייה של מחצבים מהאדמה.

הכרייה היא בעצם סדרה של חישובים מתמטיים אשר אינה יכולה להתבצע על ידי יכולת חישוב של מחשב אחד, ולכן היא משתמשת בכוחות החישוב של מחשבים רבים אשר מחוברים לרשת, כאשר בעלי המחשבים מקבלים "פיצוי" בדרך מסוימת אשר תתבאר להלן.

כיצד מתבצע בפועל תהליך הכרייה של הביטקוין?

תפקידם של כורי הביטקוין אינו רק עבור כריית מטבעות חדשים אלא גם עבור אימות של עסקאות ומניעת זיופים.

בשביל שכורים יקבלו תגמול עבור הכרייה שלהם הם צריכים לעמוד בשני יעדים. האחד הוא אימות של עסקות בהיקף של אחד מגה בייט, סכום יחסית קטן שתלוי בעומס של העסקאות ברשת.

והשני הוא הוספה של בלוק למה שמכונה "שרשרת הבלוקים" על ידי חישוב מתמטי. מדובר יותר בניחוש מאשר בחישוב, אשר מטרתו לגלות מספר בן 64 ספרות.

את התגמול מקבל מי שניחש את המספר בזמן הקצר ביותר והוא זוכה לתגמול עבור כוח הכרייה שהעמיד.

האם כל אחד יכול לכרות ביטקוין?

באופן עקרוני כל אחד יכול לעזור בכרייה של הביטקוין, אך יש צורך לעשות את החישוב האם העלויות השונות כמו החשמל והחומרה אכן משתלמת עבורכם או לא.

מה אפשר לעשות עם ביטקוין?

כאשר ברשותכם ביטקוין או חלק ממנו תוכלו לעשות אתו ככל שתחפצו. תוכלו להשאיר אותו אצלכם ולמכור אותו ברווח, ותוכלו להשתמש בו לרכישה של מוצרים במגוון של בתי עסק בעולם.

לדוגמא אמזון מאפשרת רכישה של המוצרים באתר באמצעות ביטקוין, וכן חברת הרכבים טסלה. גם בישראל יותר ויותר בתי עסק מתחילים לקבל את הביטקוין באמצעי תשלום.

האם ישנם מיסים על רווחים מביטקוין?

כן. לפי הודעת רשות המיסים רווח של מכירת ביטקוין במחיר גבוה מזה שעלה בשעת הרכישה, חייב בתשלום של מס רווחי הון (לרוב בשיעור עשרים וחמשה אחוז) או מס שולי (עד 50%) אם מדובר בהכנסה עסקית.

שתפו:
#NamePriceMarket CapChangePrice Graph (24h)
צרו איתנו קשר גם ב:
תהיו ראשונים לדעת
קבלו שיחת ייעוץ במתנה בשביל להיכנס לעולם הקריפטו

אין דואר זבל, הודעות רק על מוצרים חדשים ועדכונים.

הכי פופלארי
חדש חדיש ומחודש
מאמרים קשורים
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 66,557.00 0.55%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 3,205.41 0.28%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.160259 0.14%
  • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000027 1.27%

לעדכונים שוטפים

הירשמו פה וקבלו התראות על מאמרים חדשים מעולם הקריפטו: